I.D.A

Man lever bara en gång, kanske två!

Ålderdomshem, FY FAN!

Publicerad 2010-02-11 00:04:22 i I.D.A

Idag hälsade jag på farmor.

Man trycker på dörröppnar knappen, sedan är man inne. Det brukade alltid vara en gubbe i rullstol nere vid entredörren, men idag var han inte där. Jag funderade var han tagit vägen..Jag dag drömde lite om att han kanske hade lyckats smita ut, ut i friheten, han hade kanske äntligen lyckats trycka på knappen - nyckeln till friheten. Så var det säkert och tråkigt nog inte, han kanske har tagit sitt sista andetag. =(

I den långa korridoren man först går igenom har de satt upp tavlor som föreställer bilder från förr. Säkert tagna från denna ort för säkert 200 år sen typ. Varför ? Dom som nu bor där minns ju inte det?  Inte för att de flesta är senila, nä för att ingen där är typ 200 år. Har de kanske satt upp såna tavlor så de som eventuellt minns, ska bli påminda om hur gamla de är?? eller vad?  Hur som helst....

Sedan passerade jag ett gäng städerskor, de hade inga glada miner. Sen går man upp för trapporna eller tar hissen, det beror ju på hur lat man är. Man passerar olika avdelningar. Ser och hör sina äldre medmänniskor, vissa skriker på hjälp andra sover i sina rullstolar, en annan ber en att ta en därifrån, en av dem satt i sin stol och bara tittade med tom blick på ingenting. En hade t.o.m somnat vid köksbordet. Man möts av dofter av urin och billig närningsfattig mat.

När jag väl kommer fram till farmors avdelning, sitter det några i köket, några är placerade framför tvn som visar en sånn där fusk brasa. En sköterska ser jag. Ser inte farmor, så jag går mot hennes rum. De har satt upp träskyltar med namnet på den som bor i rummet, skyltarna är träfärgare med lite kurbits på och namnet skrivet i svart med stora bokstäver (skit fula).  När jag står där, hör jag att farmor är på dass, hon pratar lite för sig själv..sköterskan kommer och säger - nämen har inte "person X"  hjälpt henne än. X skulle ju göra det. Och sedan går sköterskan in och hjälper farmor. Jag stod där och funderade på hur länge min stackars farmor suttit där egentligen. FY FAN!

Farmor lyste upp som en sol när hon såg mig. Hon sa att det var väl typiskt att hon skulle sitta och skita när jag kom. ( Hon är rolig Farmor) Kändes bra att hälsa på henne. Men när jag sedan började att tänka tillbaka då  farmor alltid tvinga en att äta godis tills man nästan spydde, när hon laga supergoda plättar. Då hon satt och stickade raggsockor i mängder och när vi satt och spelade kort. Och när hon helt plötsligt kunde börja dansa runt i köket när det blev nån bra låt på radion.

 Men nu satt hon där i sin rullstol och såg ledsen, tom och plågad ut. Jag visste inte vad jag skulle säga, jag förstår att hon mår dåligt, det skulle jag oxå göra om jag bott där. 

Jag tror inte de äldre tycker om att vara på ålderdomshem i dagens samhälle, jag tror faktiskt dom hellre vill dö.
Låter hemskt, men det är nog dagens sanning. 

NÄ FY FAN

IN MED MER PERSONAL OCH BETALA DOM BRA!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ida

Jag är som jag är bara, går inte att göra så mycket åt det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela