I.D.A

Man lever bara en gång, kanske två!

Hittade en gammal uppsats från gymnasiet, otroligt seriöst. NOT

Publicerad 2010-02-25 19:15:32 i Allmänt

I dag när jag var i ladan hos Mor och rotade lite i alla mina ägodelar som fått bo plats däruppe, hittade jag en gammal uppsats från naturkunskapen.
Jag tänkte dela med mig av några rader ifrån den.......


-----------------------------------------------------------


NÅGRA BEVIS SOM STÖDER UTVECKLINGSLÄRAN

De har hittat gammal skit från tidigare utedass, vilket de analyserat och konfiskerat för vidare undersökning och utveckling av teorin om att människor inte badade förr i tiden, MEN att vildsvinen gjorde det.

En annan mycket stark faktor som man vill stärka är att bävrarna faktiskt är ett djur och inget annat. De försöker frenetiskt hitta bevis på att deras urinrör utvecklats under senare år för "utsläpp" under simturer och dylikt. Ett annat djur som haft en liknande utvecklingsplan är den bengaliska ringduvan för den kan släppa urin genom de små talgkörtlarna i öronen under flygtur för att slippa mellanlanda för toalett besök. Detta innebär för fågeln att han kan transportera sig upp emot den dubbla sträckan i jämförelse med jämställda fåglar.


----------------------------------------

MÄNNISKANS UPPKOMST

Människan kom i ett jätte ägg för 2000 år sedan. De kläcktes och la flera nya små baby ägg. De bildade tre sorter, vuxna, barn och tonåringar. De vuxna jobbar de små leker och tonåringarna...ehh, ja....

De fortsatte leva sina liv men insåg snart att de måste fiska grodyngel för att överleva. Då växte de sig stora och utvecklade en speciell egenskap, de kunde röra på öronen samtidigt som de kliade sig under foten, detta var en egenskap som livet på jorden aldrig tidigare skådat och DÄRFÖR dog dinosaurierna ut eftersom de inte längre var lika tuffa och finurliga (att slicka i sitt eget öra tillhörde ju stenåldern...)

Nu är vi framme till idag och ända skillnaden är att vi inte längre kan göra två saker samtidigt, utom den berömda vanan att borsta tänderna samtidigt som vi sitter på dass och gör våra behov.
Vi har med andra ord på ca 2000 år då Jesus och polarna kom i ett jätte ägg, fram till idag lyckats bakutveckla våran förmåga och underutveckla
 den i förmån till data teorierna. Sedan finns det även människor som påstår sig ha forskat fram att vi utvecklats från nån sorts apa som kom till för ca 300 000 år sedan och sedan lärt oss använda hjärnan eller nått.(?) Men det stämmer ju inte.

---------------------------------

JA det är allt liiiite konstigt att man fick VG i Naturkunskap A
Men jag minns att jag och "cykel viktor" hade riktigt skoj när vi skrev ner detta.
=)

Jag har aldrig varit någon pluggis jag inte.

HA DE / I.D.A

OS, Kyla, besiktning och vasalopp

Publicerad 2010-02-25 10:43:05 i Allmänt

Varje gång sverige tar en medalj blir jag rörd så tårarna rinner, det brukar brista just när de gått i mål och "experterna som pratar" vrålar för full hals. Tänk hur en enda person kan beröra ett helt land. Tro hur det känns egentligen. Själv blir jag väl ingen stjärna jag. Inte inom idrotten ialla fall. =)  Under OS har kanalbytet mellan ettan och tvåan varit min enda motionsform.

Kylan har bestämt att det inte blivit några raska promenader innan jobbet, men nu ska jag trotsa. I morgon ska det börjas på riktigt (igen). På med skoterkostymen och skogshuggarskorna och ut, ut i friska luften.


Besiktningen gick....sådär...
Fick en "bra att veta" kommentar. (stötdämparläcka)
Besiktnings mannen sa att det var säkert kylan som ställt till det.


Det verkar som om vasaloppet skall gå av stapeln igen.
Man får väl se hur det går...

Bilen är en envis kärring

Publicerad 2010-02-16 21:51:59 i Allmänt

Ja, nu har jag äntligen kommit fram till om Toyotan är en kvinna eller man. Det har varit svårbedömt. Men idag döpte jag den till Aina. Hon startar alltid, vilket jag som sagt har lite dålig erfarenhet av. Känns annorlunda på nå vis. Inte alls nå spännade. Einar däremot han var en spännande bil. Man visste aldrig som sagt vad som skulle hända.

Aina känns mer säker och tråkig - MEN hon har fungerande stolsvärme, vilket jag uppskattar så här i vintertid. Ska besikta henne snart, då får man väl se om det var ett bra el dåligt köp. Antar att det var ett bra köp. Eller antar och antar, jag HOPPAS det var ett bra köp.

Och jag hoppas vi kommer få många lyckliga, krockfria, krångelfria år framöver jag & Aina.

Hur som helst..

Nu är det ju OS oxå...Kul med ett Guld i slättförsåkning. Har funderat lite på dessa sportmänniskor, inte dom på OS nivå. Nä dom där som tror att dom är där..Herregud. De värsta är dom i 40 - 55 års åldern. Helt hysteriska kan vissa vara. Och svettiga, snoriga, illaluktande och griniga - Menar inte alla nu, men det är en stor skara.
MEN jag ska inte klaga, de e ju dom som gör att jag kan köpa mitt dagliga bröd.

Nä uppe i stugan trivs jag bäst, även om det nu råkar vara ett paradis även för slättförsåknings specialister...

Men det går ju att samsas oxå, i vissa fall.







Paradiset - utsikt i kvälls sol

Att vara borta i skallen

Publicerad 2010-02-16 17:22:01 i Funderingar

Att Dag drömma..

Ibland blir man nästan rädd. Idag hade jag mycket i skallen.
När jag har så där mycket i skallen blir jag helt borta i en annan värld, i en fantasi värld. Ska nog sluta dagdrömma så mycket, speciellt när jag är ute bland folk.

Ska endast dag drömma innan jag somnar i fortsättningen.

Idag hände det även något otippat -
Blev stångad i magen av ett rådjur på vägen in till trapphuset idag, helt sant faktiskt. Grannen bar på en massa saker så jag höll upp dörren åt honom..Han bar bla på ett stycke uppstoppat rådjurhuvud.

tänk hur det kan vara!

Ålderdomshem, FY FAN!

Publicerad 2010-02-11 00:04:22 i I.D.A

Idag hälsade jag på farmor.

Man trycker på dörröppnar knappen, sedan är man inne. Det brukade alltid vara en gubbe i rullstol nere vid entredörren, men idag var han inte där. Jag funderade var han tagit vägen..Jag dag drömde lite om att han kanske hade lyckats smita ut, ut i friheten, han hade kanske äntligen lyckats trycka på knappen - nyckeln till friheten. Så var det säkert och tråkigt nog inte, han kanske har tagit sitt sista andetag. =(

I den långa korridoren man först går igenom har de satt upp tavlor som föreställer bilder från förr. Säkert tagna från denna ort för säkert 200 år sen typ. Varför ? Dom som nu bor där minns ju inte det?  Inte för att de flesta är senila, nä för att ingen där är typ 200 år. Har de kanske satt upp såna tavlor så de som eventuellt minns, ska bli påminda om hur gamla de är?? eller vad?  Hur som helst....

Sedan passerade jag ett gäng städerskor, de hade inga glada miner. Sen går man upp för trapporna eller tar hissen, det beror ju på hur lat man är. Man passerar olika avdelningar. Ser och hör sina äldre medmänniskor, vissa skriker på hjälp andra sover i sina rullstolar, en annan ber en att ta en därifrån, en av dem satt i sin stol och bara tittade med tom blick på ingenting. En hade t.o.m somnat vid köksbordet. Man möts av dofter av urin och billig närningsfattig mat.

När jag väl kommer fram till farmors avdelning, sitter det några i köket, några är placerade framför tvn som visar en sånn där fusk brasa. En sköterska ser jag. Ser inte farmor, så jag går mot hennes rum. De har satt upp träskyltar med namnet på den som bor i rummet, skyltarna är träfärgare med lite kurbits på och namnet skrivet i svart med stora bokstäver (skit fula).  När jag står där, hör jag att farmor är på dass, hon pratar lite för sig själv..sköterskan kommer och säger - nämen har inte "person X"  hjälpt henne än. X skulle ju göra det. Och sedan går sköterskan in och hjälper farmor. Jag stod där och funderade på hur länge min stackars farmor suttit där egentligen. FY FAN!

Farmor lyste upp som en sol när hon såg mig. Hon sa att det var väl typiskt att hon skulle sitta och skita när jag kom. ( Hon är rolig Farmor) Kändes bra att hälsa på henne. Men när jag sedan började att tänka tillbaka då  farmor alltid tvinga en att äta godis tills man nästan spydde, när hon laga supergoda plättar. Då hon satt och stickade raggsockor i mängder och när vi satt och spelade kort. Och när hon helt plötsligt kunde börja dansa runt i köket när det blev nån bra låt på radion.

 Men nu satt hon där i sin rullstol och såg ledsen, tom och plågad ut. Jag visste inte vad jag skulle säga, jag förstår att hon mår dåligt, det skulle jag oxå göra om jag bott där. 

Jag tror inte de äldre tycker om att vara på ålderdomshem i dagens samhälle, jag tror faktiskt dom hellre vill dö.
Låter hemskt, men det är nog dagens sanning. 

NÄ FY FAN

IN MED MER PERSONAL OCH BETALA DOM BRA!!!!!!

Djuriskt

Publicerad 2010-02-01 22:43:58 i Kärlek

Jag vet inte varför men jag trivs bäst om jag får vara kring djur.
Kan ju bero på att dom ger ofantligt mycket kärlek, dom kritiserar inte, dom ställer inga dumma frågor, dom ger trygghet, sprider glädje, ibland sprider dom dålig lukt, men jag skiter fullständigt i om det luktar lite skit ibland.

Hunden sägs vara människans bästa vän, och det är så sant, så sant.
Hunden Harri är ett sådant ex, han är en mycket bra psykolog, billig sådan. Han kräver endast nån mumsbit och en å annan brottningsmatch. 


=)




HARRI











MAX (som jag brukar vänsterprassla med ibland =O

Om

Min profilbild

Ida

Jag är som jag är bara, går inte att göra så mycket åt det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela